Informace od zdravotní sestry

MENU

  

WARFARIN

  

HODNOTY INR

  

DIETA

  

ALTERNATIVY

  
Diskuze

JAKÝ ČAJ SE SMÍ PŘI UŽÍVÁNÍ WARFARINU

 Jiří Mazal  1.4.2024 12:14

Dobrý den,mám kašel a jsem zahleněný a bylo mě doporučeno pít čaj ze zázvoru,ale užívám warfarin,je to možné? Děkuji.

Odpovědět

Odpověď

Re: Jaký čaj se smí při užívání Warfarinu
 Cempírek

Warfarin se používá ke zpomalení srážení krve. Zázvor může také zpomalit srážení krve. Užívání zázvoru spolu s Warfarinem může zvýšit pravděpodobnost výskytu podlitin a krvácení. Není-li to důležité, tak zázvor při Warfarinu vůbec nepoužívejte. Na kašel a zahlenění použijte lék ACC Long, který pomůže s odkašláváním hlenů a nemá žádný vliv na Warfarin. ACC Long je volně prodejný bez lékařského předpisu.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Jaký čaj se smí pít při užívání Warfarinu?
 Alena Kulová

Dobrý den,týká se toto omezení pití čaje ze zázvoru i při užívání Balacogy a Eliquis,které mi byly naordinovány pro léčbu plicní hypertenze a srdečních chlopní.
Děkuji za odpověď
Kulová Alena

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: Jaký čaj se smí pít při užívání Warfarinu?
 Cempírek

Bylo hlášeno, že ve vzácných případech zázvorové produkty způsobují krvácení a jejich užívání s jinými léky, které mohou také mohou způsobit krvácení, jako je Apixaban (Eliquis), se může toto riziko zvýšit. Měla byste okamžitě vyhledat lékařskou pomoc, pokud se u vás vyskytne neobvyklé krvácení nebo modřiny nebo pokud máte jiné příznaky krvácení, jako jsou závratě, červená nebo černá dehtová stolice, nebo pokud vykašláváte nebo zvracíte čerstvou nebo sraženou krev, která vypadá jako mletá káva a nebo pociťujete silnou bolest hlavy a slabost.

Lék Balcoga, který obsahuje látku Sildenafil, zázvor nijak neovlivňuje. Zároveň se ani nijak neovlivňuje Balcoga s Eliquisem.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Warfarin a červená řepa

 Ing.Hana

Nevyznám se v naprosto rozdílných instrukcích, které nacházím na různách stránkách warfarin-dieta, diskuze-ceskaordinace, lecba-warfarinem. Jsou to weby zaměřené na poradnu pacientům s warfarinem, zdá se, že odpovídají odborníci, ale přesto se zde vyskytují naprosto rozdílné odpovědi, což je matoucí. Jednou červená řepa nevadí, protože má málo vit.K. Potom je zase potřeba ji konzumovat každý den ve stejném množství. Na těchto stránkách warfarin-dieta je v článku o červené řepě vypsáno množství různých druhů zeleniny "Ovšem kořenová zelenina, jako je mrkev, celer, petržel, ředkvičky, ředkev, rajčata, okurky, papriky, cuketa, brambory, houby, listová zelenina, se může pouze v nepatrném množství". Ale přímo v knize o léčbě antikolaguanty a na jiných stránkách jsou zrovna tyto zeleniny ( kromě listové ) uváděny jako neproblematické s nízkým obsahem vitamínu K, které není třeba omezovat. Takže mají se tyto v nepatrném množství, nebo se nemusí omezovat? Netroufnu si manželovi vařit z jiných než těchto, i tak se mu drží INR stále kolem 2,1-2,3. Kdybych si tedy dovolila přidat zeleninu se středním obsahem vit. K, už by se dostal pod INR 2 a to je nebezpečné. Ani si nedovolím mu dát kuřecí nebo hovězí maso, které má snad 300 mcg vit. K. To bych potom musela denně dosahovat stejných hodnot v zelenině? Já tomu prostě vůbec nerozumím, jak máme vlastně vařit?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Jaký čaj se smí při užívání Warfarinu

 Květoslava Němcova

Dobry den muzu uzivat cerveny caj s chromem a pu-erh a warfarin?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

Warfarin-dieta

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS