Informace od zdravotní sestry

MENU

  

WARFARIN

  

HODNOTY INR

  

DIETA

  

ALTERNATIVY

  
Diskuze

GODASAL NA ŘEDĚNÍ KRVE

 Markéta  26.1.2024 8:25

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli při užívání léků Godasal, Egilok, Pragiola a sortis po CMP, je možné užívat rakytníkový sirup nebo olej. Děkuji za odpověď.

Odpovědět

Odpověď

Re: Godasal na ředění krve
 Cempírek

Při skladbě léků, které užíváte, určitě chodíte na pravidelné kontroly k lékaři. Pokud by právě u vás rakytník něco způsobil, tak to lékař pozná. Informujte lékaře o tom, že budete rakytník užívat. Konkrétní případy interakce rakytníku s vašimi léky nejsou známy.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Godasal na ředění krve
 Markéta

Děkuji za odpověď.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: Godasal na ředění krve
 Zágorová

Mám nemoc trojklanného nervu v dasnich, je to hrozně boestivé, můžu si případně vzit imobrufen, godosal užívám 1 tabletu denně a druhý dotaz gynekolog mi předepsalantibotika macmiror, není mi po nich dibře

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: Re: Godasal na ředění krve
 Cempírek

Godasal obsahuje kyselinu acetylsalicylovou a používá se k prevenci srdečních záchvatů nebo mrtvice. Časté nebo pravidelné užívání ibuprofenu může snížit účinnost Godasalu. Kromě toho může kombinace těchto léků zvýšit riziko vzniku gastrointestinálních vředů a krvácení. K bezpečnému užívání obou léků možná budete potřebovat úpravu dávky nebo častější sledování lékařem. Pokud si vezmete ibuprofen a objeví se u vás silná bolest břicha, nadýmání, náhlá závrať nebo točení hlavy, nevolnost, zvracení (zejména s krví), ztráta chuti k jídlu a/nebo černá dehtovitá stolice, okamžitě kontaktujte svého lékaře.
Pro tlumení silné bolesti při užívání Godasalu budete potřebovat silnější lék proti bolesti, který je na předpis. Domluvte se se svým neurologem na vhodném léku ve vašem případě.
Co se týče antibiotika Macmiror, tak mezi jeho nežádoucí účinky patří poruchy zažívacího traktu. Kontaktujte svého gynekologa a informujte ho o svých obtížích.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Godasal na ředění krve

 jiří turek

prosím o sdělení,zda mohu godasal používat a to z důvodu,že užívám již TROMBEX 75 mg,dříve jsem s ním užíval STACYL 100 mg ale musel mi ho lékař na mojí žádost zrušit,bolel mě žaludek.Jsem 2 rokyy po mozkové mrtvici,mám parkinsonovu nemoc,diabetes ii. stupně a nyní středně těžkou axonalne demyelinizacní motorickosenzitivní polineuropatii na DK bilat,mám potíže z nohami a mám obavy z tromboz na nohách.Užívám léky BETALOC 200 mg 1 x,MEDOPEXOL 07 mg, 1 1/2 /2,EBRANTIL 60 mg 1 0 1,PRESTANCE 5 mg/5 mg 1 0 0,TROMBEX 75 mg 0 1 0,na cukrovku STANDAMET 500 mg a TRAJENTA 5 mg.Má vysoký krevní tlak a ischemckou srdeční potíží.

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

Warfarin-dieta

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS