Informace od zdravotní sestry

MENU

  

WARFARIN

  

HODNOTY INR

  

DIETA

  

ALTERNATIVY

  
Diskuze

ELIQUIS POROVNAT CENY

 Eva Machová  20.3.2024 20:30

Dobrý den. Paní doktorka mi napsala Eliquis ale napsala tam hradí pacient. Myslela jsem, že budu platit třeba 700Kč za měsíc, ale 1770 Kč měsíčně to jsem neěekala. Mám důchod 9771 Kč. Tak to asi není pro mě. Nedalo by se prosím získat nějakou slevu ? Po Warfarinu jsem v měsíci 3x krvácela. Bojím se ho a proto ho nechci. Děkuji Eva Machová

Odpovědět

Odpověď

Re: eliquis porovnat ceny
 Cempírek

Lék Eliquis je částečně hrazen z veřejného zdravotního pojištění za těchto podmínek:

1. Přípravek předepisuje internista, neurolog, kardiolog, angiolog a hematolog v prevenci cévní mozkové příhody a systémové embolie u dospělých pacientů s nevalvulární fibrilací síní indikovaných k antikoagulační léčbě při kontraindikaci warfarinu, tj.:

- nemožnost pravidelných kontrol INR,

- nežádoucí účinky při léčbě warfarinem,

- nemožnost udržet INR v terapeutickém rozmezí 2,0 - 3,0; tzn. 2 ze 6 měření nejsou v uvedeném terapeutickém rozmezí,

- rezistence na warfarin, tj. nutnost podávat denní dávku více než 10 mg a to:
a) v sekundární prevenci (tj. po cévní mozkové příhodě, tranzitorní ischemické atace nebo systémové embolizaci)
b) v primární prevenci za předpokladu přítomnosti jednoho nebo více z následujících rizikových faktorů:
> symptomatické srdeční selhání třídy II či vyšší podle klasifikace NYHA,
> věk vyšší nebo rovný 75 let,
> diabetes mellitus,
> hypertenze.

2. Přípravek předepisuje internista, neurolog, kardiolog, angiolog, hematolog, ortoped, chirurg v indikaci léčby a sekundární prevence hluboké žilní trombózy nebo plicní embolie:

a) po dobu tří měsíců pokud rizikový faktor vzniku trombózy pominul - v případě "sekundární trombózy", např. po operaci, po úrazu, po porodu,

b) po dobu šesti měsíců pokud nebyl vyvolávající faktor vzniku zjištěn, tj. jedná se o idiopatickou trombózu,

c) po dobu dvanácti měsíců u nemocných s významnou trombofilií, zejména vrozenou (deficience antikoagulačně působících proteinů nebo kombinace heterozygocie mutací faktoru V a II, případně jejich samostatná homozygotní forma, pozitivita lupus antikoagulans), případně jde-li o recidivu proximální flebotrombózy nebo symptomatické plicní embolie a při zvýšeném riziku recidivy na podkladě získaného, trvajícího trombofilního stavu (hormonální léčba, kterou nelze ukončit nebo přerušit, nefrotický syndrom, chronické autoimunitní onemocnění, nespecifický střevní zánět, pokročilé stavy srdeční nebo respirační insuficience - NYHA III a IV).

Vy byste mohla splňovat podmínku číslo 1., když se u vás vyskytují nežádoucí účinky ve formě krvácení. Ověřte si u svého lékaře jaké onemocnění vám léčil pomocí Warfarinu. Jestli je to prevence cévní mozkové příhody a systémové embolie s nevalvulární fibrilací síní, tak byste měla mít nárok na tento příspěvek od pojišťovny. Pamatujte také na to, že předpis může vystavit jen lékař internista, neurolog, kardiolog, angiolog a nebo hematolog.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Www léčba Warfarinem cz
 Eva Machová

Dobrý den, ještě jednou. Děkuji moc za odpověď na můj předešlý dotaz. Píšete abych si zjistila proč jsem dostala Warfarin. Warfarin jsem dostala na kardiologii v nemocnici Motol kvůli fibrilaci síní. Takže bych měla mít nárok na příspěvek od pojišťovny ? Mám revmatoidní artritidu a beru Plaquenil a Salazopyrin, může to mít vliv na srdce ? Po Plaquenilu špatně vidím a také mi něco dělá s krví, že mám podobné výsledky krve jako při mylenomu, ale ten prý nemám. Myslíte, že bych měla jít na Karlovo nám. na hematologii jestli to nemá spojitost ? Také jsem po gynekologické operaci. Moc děkuji za odpověď. Zdraví Vás Eva

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Www léčba Warfarinem cz
 Cempírek

Jestli máte nárok na příspěvek od pojišťovny může rozhodnout jen vaše zdravotní pojišťovna. S lékařem kardiologem se můžete poradit o tom, jestli vaše diagnóza splňuje podmínky dané zákonem pro příspěvek od pojišťovny na lék Eliquis.
Máte-li podezření na nežádoucí účinky některého z užívaných léků, tak je určitě namístě návštěva na hematologii, jak se o ní zmiňujete.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Eliquis 5mg ceny doplatku v lékárnách

 Věea Němcová

23.7.2020 jsem byla na operaco lipom a po operaci jsem měla nateklou nohu a 24.7. na cévním oddělení zjistili trombozu v bérci. Po dobu hospitalizace navýšili Fraxiparine 0.8 ml 2x denně. Trombozu jsem už měla v r.2003 a v r.2007. V mládí jsem měla těžkou havarii (dopravní nehoda).Bylo několik operací LDK.Fraxiparine jsem měla do 9.8.t.r. Od 10.8. jsem převedena na Eliquis 5mg.Jelikož ceny v lékárnách jsou rozdílné,chtěla jsem se zeptat, která lékárna je výhodnější. Jsem z Brna. Děkuji za sdělení. S pozdravem Věra Němcová

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zkušenosti s warfarinem

 Květa

mám velmi špatné zkušenosti s tímto lékem,nikdo na to nechce slyšet.Protože se bráním,byla mi nabídnuta možnost vyměnit za NOAC,na který je ovšem velký doplatek,který mi výše mého důchodu neumožňuje.V mém okolí byl lék změněn třema známým/bez problémů a bez doplatků/.Co dělám špatně,ptám se a na koho se obrátit.
S díky.K

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

Warfarin-dieta

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS